2012.09.24

Kiharcolt győzelem Dunaszegen....
Negatív előjelekkel utaztunk vasárnap Dunaszegre ahol egy összeszokott jó formában lévő csapat várt minket. A keretből sajnos sokan hiányoztak, így az előző heti edzéslátogatottság is elmaradt a megszokottól. Burián Tominak járó gipsze van, Hálám Robi kulcscsontja megrepedt a Börcs elleni bajnokin, Kovács Dávid nyaralt, míg Szalai Tomi nem megfelelő hozzá állása miatt maradt ki a csapatból.
Nagy hazai nyomással indult a mérkőzés ahol több helyzetet is kidolgozott a dunaszegi csapat. Az első negyed órában rengeteg helyzet adódott mindkét oldalon, amiből úgy jöttünk 1:2-re, hogy két szabályos gólt nem kaptunk meg. A mi gólunk egy szép kontra támadás után született. Finta Bence remek ütemű átadását Füsi Zsolt a kapus mellett helyezte a rövid sarokba. A gyors gólváltást követően kiegyenlítettebb lett a játék rájöttünk, hogy több futással és ütközéssel átvehetjük a mérkőzés irányítását. Fölényünknek még az első félidőben meglett az eredménye! A veszélyes szögleteinkből Horváth Péter a kapufát találta el, ám a következő lehetőségnél Simon Balázs fejesét a kapus csak ütni tudta, a kipattanóra Finta Bence reagált a leggyorsabban és közelről a hálóba pofozta a labdát. A félidő vége előtt a vezető találatot is megszereztünk Füsi Zsolt révén, aki kiszorított helyzetből lőtt a hosszú sarokba.
A második félidő meddő hazai fölénnyel és veszélyes miklósi kontrákkal telt, mígnem Németh Tibit ismét kiállította a játékvezető. Érdemes megjegyezni, hogy a játékvezető bár, ha túlzott mértékben is, de a szabályok szerint járt el. Játékosunk már a második meccsét lesz kénytelen kihagyni, holott végig sportszerűen reklamálás nélkül játssza meccseit. Ugyanakkor egyes játékosok nem ritkán durva, egészségre veszélyes belépőik után is végigjátszhatják a teljes bajnokságot, mire összegyűjtik az öt sárgát, már több játékost küldenek táppénzre.
Az utolsó tíz percben tíz emberrel nem lehetett más célunk csak az eredmény megtartása ami nagy nehézségek árán de sikerült. Védőink sokszor tisztáztak nehéz szituációkban. Rendkívül értékes három pontot szereztünk, nem sok csapat fog győzni Dunaszegen. A jó átlagot nyújtó csapatból is kiemelkedett Hiba Norbi, Farkas Kornél, Mihályi Laci és Finta Bence játéka.
Szerdán 16:30-as kezdéssel Gönyü csapatát fogadjuk a kupában, pénteken 18:30-kor edzünk, vasárnap pedig Hegyeshalom ellen játszuk a következő bajnokit 16:00-kor Miklóson.
(Füsi Zsolt)